ŚWIAT STUDNI - Marcin Kreczmer
(mam nadzieję że marcinsen wybaczy mi że się sam obsłuzyłem)
Z tego co wyczytałem na ich stronie - pojawi się na początku sierpnia. Aż się zainteresuję, czy w kioskach koło mojej roboty gdzieś nie sprzedają czasem.
_________________ "Debiut jest jak pierwszy dzień w nowej robocie: Niewiele umiemy, nadrabiamy miną, a majster rwie sobie włosy z głowy widząc ile materiału marnujemy..."
A. Pilipiuk
Pomogła: 1 raz Wiek: 23 Dołączyła: 09 Maj 2009 Posty: 219 Skąd: ...że znowu ;)
Wysłany: 2010-07-30, 10:48
Marcinsen, gratulacje!
A tymczasem F&SF organizuje konkurs błyskawiczny, w którym nagrodą są imienne autografy od Ursuli Le Guin. Szczegóły na stronie czasopisma (w zakładce "Co nowego?"), a także na facebooku F&SF.
ŚWIAT STUDNI - Marcin Kreczmer
(mam nadzieję że marcinsen wybaczy mi że się sam obsłuzyłem)
Z tego co wyczytałem na ich stronie - pojawi się na początku sierpnia. Aż się zainteresuję, czy w kioskach koło mojej roboty gdzieś nie sprzedają czasem.
Dzięki:)
Moje najdłuższe opowiadanie, jak do tej pory, bardzo spodobało się redaktorowi MF, choć kiedyś wysłałem naszemu Piotrowi do recenzji i zjechał mnie z góry na dół http://magazynfantastyczn...-numeru-mf.html
Mam starszy numer Magazynu Fantastycznego, który kupiłem przy okazji i znalazłem w nim opowiadanie marcinsena.
Jakaś pomyłka. Nigdy wcześniej nie pisałem do MF, Świat Studni to mój debiut na łamach tego czasopisma.
Przepraszam Ciebie chyba pomroczność miałem wczoraj wieczorem od czytania Nowej Fantastyki ( dwa numery przeczytałem) , zgadza się nie ma tam twojego opowiadania.
Marcin, przeczytałem Twój "Świat" i powiem wam, że to jakaś masakra była. Norrmallnie kompleksów się nabawiłem. Jedziesz, brachu, po psychobandzie tak swobodnie, że aż mi się zatęskniło do Mastertonów, Kingów i innych tego typu głupot. I prawie Ci się udało wciągnąć mnie na dobre do tej studni. Prawie, bo - po pierwsze - Wisielec mi troszku nie pasował - po drugie - zakończenie jakieś takie nieadekwatne do tego wszystkiego, co tam się wyprawiało. Słowem narobiłeś mi cholernego smaka na kolejne Twoje dziełka w tego typu klimatach. Nie rozglądaj się dookoła, co najwyżej na boki, i pruj do przodu z twórczością. Wielkie brawa i podziękowania.
_________________ Prawdziwa siła rozumienia polega na tym, żeby nie dopuścić do skrępowania naszej wiedzy przez to, czego nie wiemy (Ralph Emerson)
Dzięki! Pierwsza recenzja:)
Spytałbym coś więcej o nieadekwatności zakończenia do reszty, ale chyba jeszcze za wcześnie na spojlery? Jakby coś, to wal na priva.
Kurcze, złaziłem Empiki, złaziłem kioski, ale MF-a nigdzie znaleźć nie mogę. Już wiem dlaczego nigdy nie miałem go w łapkach... Bo nigdy nigdzie się nie pojawił w zasięgu mojego wzroku! Najwyżej poczekam aż stanie się archiwalny i zamówię wtedy
Za to z wyprawy przyprowadziłem za rączkę SFFiH oraz F&SF. Tylko szkoda że w pracy "bezpiecznie" czytać mogę tylko z monitora.
_________________ "Debiut jest jak pierwszy dzień w nowej robocie: Niewiele umiemy, nadrabiamy miną, a majster rwie sobie włosy z głowy widząc ile materiału marnujemy..."
A. Pilipiuk
Portal: enklawanetwork.pl Pomógł: 2 razy Wiek: 19 Dołączył: 08 Sie 2009 Posty: 275 Skąd: Kraków
Wysłany: 2010-08-06, 15:22
A u mnie w Krakowie nie ma F&SF
Dlaczego, do jasnej cholery? W kioskach nawet nie wiedzą co to jest... a empikach rozkładają ręce. Taka relacja mojego taty, ja, 600 km od domu niewiele mogę zdziałać.
Zamówię pocztą może...?
_________________ ,,Pisanie to życie, a życie to zabawa"
A u mnie w Krakowie nie ma F&SF
Dlaczego, do jasnej cholery? W kioskach nawet nie wiedzą co to jest... a empikach rozkładają ręce. Taka relacja mojego taty, ja, 600 km od domu niewiele mogę zdziałać.
Zamówię pocztą może...?
U mnie w Empiku już dawno jest, a nawet już sam mam , jakby co to chyba można zamówić.
A u mnie w Empiku nie wiedzą, co to jest (F&SF). No to szukam dalej. Apropos, taka ciekawostka - zauważyliście może zapewnienia ich, że jakoby za teksty portalowe płacą tak samo jak za teksty, które ewentualnie pójdą do druku?! Kurde, jak ony na Odyna jedynego to robiom?
_________________ Prawdziwa siła rozumienia polega na tym, żeby nie dopuścić do skrępowania naszej wiedzy przez to, czego nie wiemy (Ralph Emerson)
Pomogła: 1 raz Wiek: 23 Dołączyła: 09 Maj 2009 Posty: 219 Skąd: ...że znowu ;)
Wysłany: 2010-08-07, 07:36
fantomasz4 napisał/a:
Zauważyliście może zapewnienia ich, że jakoby za teksty portalowe płacą tak samo jak za teksty, które ewentualnie pójdą do druku?! Kurde, jak ony na Odyna jedynego to robiom?
Zdaje się, że muszą utrzymywać poziom Pisma-Matki.
Chwali się im.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum